Pâine Neagră Cu Tărâțe, Suc De Pepene Și Semințe De Pepene

În sezonul estival, când te topești la soare nu strică să încerci o pâine inedită și răcoroasă – chiar de presupune să dai drumul la cuptor.Astfel am conceput următoarea pâine, care a crescut superb. De data aceasta este o pâine fără maia, căci fiind plecat la munte​ nu mi-am luat maiau cu mine – ci … mai Citește (un PIC)…

Pâine Rustică Cu Semințe – Premix Dobrogea – La Mașina De Făcut Pâine

M-am hotărât să încerc și un premix de pâine – făinuri și ingrediente deja amestecate. De data aceasta o să testez premixul de la Dobrogea – cam 6 lei un amestec de 500 gr.Iată-l în poza alăturată. Tot ce ai de făcut cu acest premix este să urmezi rețeta. Rețeta este următoarea:- premix-ul 500 gr (are … mai Citește (un PIC)…

Pâinea „Secărica Cea Dură”

În acest articol vreau să-ți prezint o rețetă de pâine cu maia, pe care am făcut-o de curând și de care sunt foarte mulțumit. Am denumit-o: Pâinea „Secărica Cea Dură” – Pâine Cu Maia Din Secară Și Grâu Durum.   

Hai să vedem ingredientele.

Ingrediente Plămădeală

  1. Maia 100 gr – hidratare undeva pe la 100% (50 gr apă+50 gr făină)
  2. 150 gr făină albă
  3. 150 gr apă

mai Citește (un PIC)…

Pâine Coaptă În Cuptorul Rece

Am aflat de curând că există două școli de gândire în coptul pâinii:

  • pâinea băgată în cuptorul cât mai încins – școala clasică de copt pâine
  • pâinea băgată în cuptorul rece

M-am hotărât să fac testul folosind cuptorul rece, dar nu foarte rece! L-am încălzit cam 15 minute până la maximul 100°C. Pâinea era perfectă pentru copt și era băgată într-un ceaun de fontă emailat. Am băgat pâinea în cuptor pentru 40 de minute cu ceaunul având capacul pus. 

După 20 de minute am luat capacul și spre uimirea mea am avut o creștere uimitoare a pâinii, un „oven-spring” fenomenal! Am mai lăsat pâinea la copt încă 30 de minute și a ieșit o pâine foarte reușită. Las pozele de mai jos să vorbească de la sine.

mai Citește (un PIC)…